V knjigi Sok zelene avtorja Anthony Williama boste spoznali, zakaj je zelena najmogočnejše zdravilo našega časa in kako je redno uživanje soka pomagalo že milijonom ljudi po vsem svetu. Navedeni pa so tudi vsi simptomi in mnoga bolezenska stanja, ki jih lahko pozdravite z zeleno.

Anthony William, medicinski medij, preko svojih knjig deli informacije o zdravstvenih ter očiščevalnih koristih narave. Že desetletja priporoča pitje soka zelene na tešče – tako strankam kot bralcem knjig, rezultati pa so vedno znova osupljivi.

Odkrijte njegov protokol čiščenja telesa s sokom zelene ter polistajte med številnimi koristnimi nasveti za bolj zdravo in čisto telo.

Predstavitev knjige Anthony William: Sok zelene

Ste vedeli, da je zelena zelišče in ne zelenjava?

Najbolj koristna sestavina zelene so skupki natrijevih soli, pomembno je dejstvo, da jih telo zazna kot sebi lasten natrij. Skupki natrijevih soli učinkujejo proti nezaželenim bakterijam, virusom, izničijo toksične kovine (baker, živo srebro, aluminij) v telesu, učinkujejo antiseptično in krepijo imunski sistem celotnega telesa.

Te mineralne soli podpirajo jetra pri tvorjenju žolča. Na splošno pa sok zelene poživi jetra ter spodbudi celotno prebavo, da začne delovati pravilno.

Ob enem pa je sok zelene tudi najboljši vir elektrolitov, prebavnih encimov, antioksidantov in vitamina C.

Zelo koristen je tudi za možgane.

Oksidacija težkih kovin v možganih

Avtor navaja, da so težke kovine in njihova oksidacija v možganih posameznika, neodkrit, a poglavit razlog možganske megle, avtizma, depresije, tesnobe, pomanjkanja pozornosti, Alzheimerjeve bolezni in Parkinsonove bolezni.

Pravi, da so hude težave s spominom pri Alzheimerjevi bolezni in drugih oblikah demence, posledica učinkovanja toksičnih težkih kovin v možganih. Najpogosteje gre za živo srebro, aluminij, baker, nikelj, kadmij, svinec in arzen.

“Pomislite na rjavečo kovino na avtomobilu, ki postane skorjasta in mehurčkasta. Nekaj podobnega se zgodi v možganih, čeprav na mikroskopski ali celo nanoskopski ravni.” Anthony William

V knjigi boste našli nasvete o zdravljenju napredovanih stanj z uživanjem večjih količin soka zelene. V osmem poglavju (med ostalimi uporabnimi recepti) pa avtor nazorno opiše tudi pripravo smutija za razstrupljanje telesa od težkih kovin.

Priprava soka zelene

Pomembno je, da zeleni v sokovnik ne dodajate ničesar drugega, sočite jo samo!

Potrebujete šop zelene za pol litra priporočenega napitka, če nimate sokovnika, jo lahko pripravite v mešalniku – uporabite vrečko za precejanje mleka oreščkov.

Avtor navede uporabne nasvete za pripravo, izbiro in shranjevanje zelene. Celovito pojasni tudi, zakaj je najbolj zdravilno, če zaužijemo pol litra soka takoj zjutraj (na tešče).

Sok zelene je zeliščno zdravilo in lahko pomaga odpraviti – omiliti ogromno težav.

Nekoristna živila

Anthony William svetuje, da spodnja živila popolnoma črtate iz svojega jedilnika za optimalno čiščenje telesa. Meni namreč, da izpostavljena živila hranijo viruse in bakterije ter soku zelene onemogočajo, da bi učinkoval tako očiščevalno, kot bi lahko.

 • Jajca,
 • mlečni izdelki,
 • gluten,
 • kis,
 • kvas,
 • fermentirana hrana,
 • soja,
 • koruza,
 • svinjina,
 • repično olje,
 • naravne arome.

 

“Če bi zdravniki vedeli, kaj zares povzroča trpljenje ljudi, bi to popolnoma spremenilo naš pogled na skoraj vse vidike našega zdravja.” Anthony William

Naj postane pitje soka zelene preprosta vsakodnevna rutina!

 

Predstavljena knjiga Anthony William: Sok zelene je na voljo v spletni knjigarni Založbe Primus.

V branje predlagamo tudi njegovo knjigo Hrana, ki spreminja življenje.

Avtor : eDemenca