POGOJI POSLOVANJA EDEMENCA

Varstvo potrošnikov

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so brez DDV-ja, saj DDV ni obračunan na podlagi 94. člena ZDDV-1. Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletni strani trgovine www.edemenca.si veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine www.edemenca.si. Cena, ki je navedena ob artiklu, je v času potrditve nakupa končna prodajna cena artikla in se po potrditvi naročila ne more spremeniti. Cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma distributerja ali jih ponudnik oblikuje sam.

Ponudnik si prizadeva čim bolje skrbeti za ažurnost in točnost podatkov, ki so navedeni na spletu. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali mu ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Naročanje

Naročila preko spletne trgovine www.edemenca.si.

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini ali preko e-pošte: edemenca.d@gmail.com.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Naročila preko e-pošte: edemenca.d@gmail.com.

Naročila preko e-pošte morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; količino artikla.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas obvestite v najkasneje 3 urah po oddaji naročila po elektronski pošti: edemenca.d@gmail.com.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina edemenca.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru kupnino vključno s stroški dostave, nakažemo naslednji delovni dan.

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov edemenca.d@gmail.com, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po e- pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga naj bo naslovljena na sedež avtorice: Com.On Consulting d.o.o., Borsetova ulica 25, 1000 Ljubljana. Stroški, ki nastanejo zaradi odstopa od pogodbe, bremenijo kupca. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu blaga) vrnemo znesek plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Reklamacija

V primeru vračila blaga zaradi reklamacije je potrebno na naslov (edemenca.d@gmail.com) ponudnika poslati reklamacijski zapisnik. Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico do izbire drugega izdelka iz ponudbe, zahteve za dobropis ali zahteve za vračilo kupnine.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare izdelka ni mogoče rešiti nemudoma, ponudnik sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka. Stroške analize krije ponudnik samo v primeru, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške poravna kupec sam.

Vsak vrnjeni izdelek je kupec dolžan poslati po pošti na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To stori tako, da še pred prevzemom paketa izpolni Zapisnik o poškodovani pošiljki (obrazec je na voljo na pošti), hkrati pa prosimo, da nas o tem obvesti na e poštni naslov: edemenca.d@gmail.com.

V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka z napako, nas takoj obvestite na e poštni naslov: edemenca.d@gmail.com. Izdelek vam bomo zamenjali ali vam vrnili denar, pri čemer stroške dostave krijemo mi.

Načini plačila

V spletni trgovini omogočamo plačilo na način:

• z nakazilom na TRR :
Com.on Consulting d.o.o.
Borsetova ulica 25, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 0025 4883 762

Nakazilo na TRR

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, ki vsebuje vse podatke za bančno transakcijo. Po opravljenem plačilu ponudnik kupcu pošlje račun na njegov e-mail naslov.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) se hrani v elektronski obliki pri ponudniku.

Dobavni roki

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 2-5 dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 24-ih urah.

Dostava

Dostava pošiljk je opravljena preko Pošte Slovenija.

Odprema pošiljk se vrši od ponedeljka do petka. Naročila, potrjena v petek po 12. uri, bodo odpremljena v ponedeljek.

Strošek dostave je enoten (3,50 EUR) in neodvisen od mase paketa.

Varovanje podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (po pogodbi je to Pošta Slovenije) bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Ponudnik stopi s kupcem v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le takrat, ko kupec temu izrecno ne nasprotuje. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Podatki, ki jih zbira in obdeluje spletna trgovina, se razkrijejo le v izrednem primeru, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

S strinjanjem s pogoji poslovanja, potrjujete, da želite prejemati e-sporočila, ki se nanašajo na ponudbo izdelkov in storitev, ki jih trži Com.On Consulting d.o.o. Podano privolitev lahko kadarkoli prekličete. Vaše privoljenje bomo hranili 3 leta. Po izteku tega obdobja vas bomo povabili k obnovitvi privoljenja.

Avtorske pravice

Vsakršno kopiranje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje knjige brez vednosti avtorja je prepovedano. Razširjanje spletnih vsebin je dovoljeno le preko hiperpovezav na spletno mesto https://edemenca.si in njegove podstrani. Avtor lahko za vsebine, ki niso deljene v skladu s pogoji zahteva njihovo takojšnjo odstranitev.

Shranjevanje objavljenih fotografij v začasni pomnilnik računalnika ali na trajno spominsko enoto je dovoljeno samo za osebno uporabo. Globinsko povezovanje (deep linking) na fotografije objavljene v fotogaleriji ni dovoljeno. Dovoljeno je povezovanje s hiperpovezavo, pri čemer mora biti za povprečnega uporabnika spletnih storitev že na prvi pogled vidno, da gre za povezavo na stran https://edemenca.si. Vse pravice so pridržane.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Organizacija nagradne igre

Namen organiziranja nagradne igre je promocija izdelkov blagovnih znamk s katerimi sodeluje eDemenca. V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki prostovoljno sprejemajo pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri (pogoji so navedeni v opisu nagradne igre na Facebook strani eDemenca). Nagrad ni možno zamenjati za denar, druge nagrade ali storitve. Dobitniki nagrade, mora sporočiti svoje osebne podatke eDemenci, zato, da mu lahko posreduje nagrado. V kolikor dobitnik svojih podatkov ne posreduje v roku 14 dni od razglasitve nagrajenca, pomeni, da se nagradi odpoveduje.

eDemenca se obvezuje, da bo vse prejete osebne podatke obdelovala in varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). eDemenca se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. Sodelujoči je seznanjen in se izrecno strinja, da lahko eDemenca posamezna opravila v zvezi z obdelavo pridobljenih osebnih podatkov zaupa pogodbenemu obdelovalcu, skladno z veljavno zakonodajo.

Uporaba piškotkov

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na za to posebej pripravljeni strani.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in vašo podporo!