OSKRBA NA DOMU S POMOČJO TEHNOLOGIJE

Ponuja spremljanje oseb na daljavo, v sklopu česar se razvijajo različni tehnični pripomočki, ki vam lahko pomagajo pri skrbi za dementno osebo na njenem domu. Je sodoben pristop k pomoči starejšim, trajno bolnim in invalidnim osebam, ki živijo sami v svojem domačem okolju ali pa so večino dneva sami.

Telemedicina vam lahko olajša skrb za osebo z demenco, samim starostnikom pa pomaga podaljšati obdobje samostojnega življenja izven institucionalnega domskega varstva.

SOS GUMB

Podjetji Telekom Slovenije in Doktor 24 sta pripravili več storitev, ki so vedno pri roki in enostavne, saj delujejo z enim klicem oziroma pritiskom na SOS-gumb na mobilnem ali fiksnem telefonu. Storitve omogočajo takojšen stik s posebnim klicnim centrom, zdravnikom ali vašim bližnjim. Izbirate lahko med različnimi paketi ponudbe.

DELILNIK TABLET

Tehnično sredstvo za reševanje samostojnega problema jemanja zdravil predvsem pri starejših, pozabljivih uporabnikih.

Delilnik tablet/kapsul je elektronska naprava z 28 predalčki, v katere skrbnik pripravi zdravila za določeno število dni vnaprej. V določenem času, do minute natančno in do štirikrat na dan, delilnik omogoči dostop do odmerka zdravil v enem od predalčkov zalogovnika. S piskanjem opozarja osebo, da je pripravljen odmerek potrebno zaužiti.

STORITEV MOJ OPOMNIK

Preko spletne aplikacije vpišete podatke za opominjanje osebe. Sporočila so lahko v različnih oblikah, uporabnik pa jih prejme na svoj mobilni telefon ali kot elektronsko pošto. Uporabite ga lahko za opominjanje na zaužitje zdravil, različna opravila, zdravniške preglede …

eZDRAVJE

Portal zVem (zdravjeVsenaEnemMestu) omogoča varen dostop do storitev eZdravja, z možnostjo eNaročanja in dostopa do eReceptov ter elektronskih zdravstvenih podatkov. Na takšen način si lahko prihranite vaš čas s klicanjem in naročanjem osebe. Portal pa vam omogoča tudi hiter pregled elektronskih napotnic, informacije o čakalnih dobah …

Pri osebnem zdravniku povprašajte, če je možna komunikacija preko elektronske pošte, saj omogoča hitrejše komuniciranje med vami in zdravnikom, brez klicanja.