Po naslovu knjige bi si lahko mislili, da je to le še ena knjiga o sadju in zelenjavi, ena od mnogih, ki smo jih prebrali in ki sedaj ostajajo osamljene na naši knjižni polici. No, pa ni tako. Knjiga Hrana, ki spreminja življenje, je zagotovo neobičajna, drugačna knjiga o prehrani in zdravem življenjskem slogu. Predvsem zato, ker jo je napisal medicinski medij s svojim posebnim in duhovnim pogledom na življenje in naravo.

V knjigi avtor predstavi seznam živil, ki vplivajo na različne bolezni in stanja ter vam bodo v pomoč pri lajšanju več sto simptomov, vključno z diabetesom, prebavnimi težavami, utrujenostjo, alergijami, vnetji, nespečnostjo, izgubo spomina, migrenami, avtoimunskimi boleznimi ali težavami s ščitnico.

Knjiga je sestavljena iz treh delov:

 

1.del: VSTANITE IZ PEPELA (rešitev in prilagoditev)

Ste se kdaj spraševali, od kod toliko novih bolezni? Avtor v globino raziskuje:

  • radioktivno sevanje,
  • strupene težke kovine,
  • eksplozijo virusov ter
  • insekcitid DDT.

Vse zgoraj našteto posamično ali skupaj pustoši po naših telesih in našo družbo potiska na rob preživetja, kar je dokazal tudi novi virus Covid 19.

2.del: SVETA ČETVERICA (sadje, zelenjava, zelišča in začimbe, divja hrana)

S sveto četverico lahko ustavimo vse, kar pustoši in uničuje naša telesa. Pomembni so:

  • antioksidanti,
  • glukoza,
  • mineralne soli ter
  • vitamin B12.

Vse našteto pa dobimo v sadju, zelenjavi, začimbah, zeliščih in divji hrani. Anthony William podrobno predstavi in opiše zdravilne moči posameznih rastlin ter hrane, ki zdravi in seveda ne pozabite na vodo. Voda je ravno tako pomembna vsebina vseh teh živil, ker ohranja v njih izjemne zdravilne sposobnosti. Opisana je tudi čustvena podpora in duhovni nauk vsake rastline.

Lastni vrt je več kot dobrodošel

Pridelovanje svoje lastne hrane je nekaj najboljšega, kar lahko storite zase – tako telesno, duhovno kot čustveno. Vrtnarjenje pa tudi pomirja, sprošča in omogoča gibanje na svežem zraku.

Še eno skrivnost obvladajo rastline na vašem vrtu, v lončku, visoki gredi, ko rastlina raste in skrbite zanjo, se odziva na vas in prilagaja vam. S tem pa vam lahko da tisto največ, kar potrebujete. Tisti, ki nimate možnosti vzgajati lastne hrane, pa jo lahko vseeno prilagodite na svoje telo s posebnimi tehnikami, ki so opisane v knjigi.

Nasvet

Prava hrane za možgane, predvsem ko hrepenite po sladkorju, so: dateljni, fige, melone, grozdje ter citrusi, ki so tudi odlično nadomestilo za kofein.

Ste vedeli, da so ravno fige priporočljive pri Alzheimerjevi ter Parkinsonovi bolezni in pomanjkanju pozornosti? Zakaj so divje borovnice “hrana ponovnega vstajenja”, zakaj so šparglji “vodnjak mladosti” in zakaj lahko limone dvignejo vašega duha, kadar prejmete slabo novico? Vse to boste izvedeli v knjigi Hrana, ki spreminja življenje.

Obenem pa avtor z nami deli okusne recepte, tako, da boste vsako rastlino lahko kar najbolje izkoristili in hranljivo uporabili.

3.del: OBOROŽITE SE Z RESNICO (prihodnost in smernice)

Prehrambeni izdelki, ki nam otežijo življenje, so predvsem: mlečni izdelki, jajca, koruza, pšenica ter repično olje. Avtor jih ne prepove, vendar pa priporoča, da jih prenehate uživati, če se pojavijo zdravstvene težave.

Mediji večkrat narekujejo škodljive modne muhe v prehrani in smernicah za boljše zdravje, pri čemer avtor opozarja, da je treba v vsaki informaciji poiskati pravo ravnovesje. Na primer vitamin D je koristen, vendar ne v orjaških odmerkih, ki jih nekatari priporočajo.

S to knjigo boste pridobili zmožnost, da postanete sami svoj zdravstveni strokovnjak, tako da boste lahko zaščitili sebe, prijatelje, družino in ljubljene osebe pred simptomi, trpljenjem in boleznimi. Sočutje in zavedanje lastnega telesa je ključno. Sočutje je duša upanja, da se bomo lahko prilagodili hitremu življenju in z ravni hitrega tempa prešli na raven preporoda.

Priročnik je na voljo v spletni knjigarni Založbe Primus.

 

Avtor : eDemenca