Mona Lisa Schulz, dr. med., je specialistka na področju psihiatrije ter doktorandka s področja znanosti možganov. Priznana strokovnjakinja na področju medicinske intuicije in medicine na ravni um – telo. Skupaj z Louise L. Hay predavateljico in učiteljico, ki je več, kot trideset let pomagala ljudem po vsem svetu odkrivati njihov lastni potencial in samozdravljenje, knjigo posvečata našim čudovitim umom.

“Vedno sem tam, kjer je zame najbolje, in vedno sem varen.” Afirmacija za demenco, Louise L. Hay

 

Predstavitev knjige Mona L. Schulz z Louise L. Hay: Ozdravite svoj um.

V poglavjih predstavljene knjige se boste poučili o žalosti, depresiji, jezi, tesnobi, zasvojenosti, o težavah s pozornostjo in učenjem, o zdravem staranju in spominu ter o pestri paleti možganskih sposobnosti. Na koncu knjige pa sta dodana še dva dodatka, in sicer energijska središča (dodatek A) ter preglednica afirmacij glede na določeno bolezen (dodatek B).

Avtorici se sprašujeta, kako ohraniti bistroumnost, poskrbeti za ravnovesje razpoloženja in nedotaknjen spomin, ko pa so naši možgani in telesa bombardirani z informacijami in vplivi z vseh strani.

Celostnost um – telo

Avtorica Mona Lisa Schulz je v knjigo vključila svoje študije klientov, ki vam bodo preko osebnih izpovedi pomagale razumeti vpliv misli in čustev na naše telo. Dojeli boste, kako vidiki umskega in čustvenega zdravja vplivajo na naše telesno zdravje.

Kemični procesi, ki se sproščajo zaradi naših negativnih misli in razpoloženja, lahko namreč privedejo do fizičnih simptomov (bolezni) in drugih neprijetnih stanj in vzorcev. Čustva se ne smejo kopičiti, ampak jih moramo sprostiti in zavestno obdelati, zato, da se ne bi nekoč izrazila kot bolezen.

Mona Lisa Schulz in Louise L. Hay vas bosta preko knjige prikazali praktične načine, kako izstopiti iz kroga stiske, si odpustiti in prepustiti življenju z uporabo afirmacij in drugih zdravilnih, medicinskih in alternativnih metod. Schulz pa podeli tudi veliko znanja s področja kemije in biologije v povezavi telo – bolezen.

S priročno preglednico afirmacij lahko raziščete vzorce, ki spodbujajo vašo duševno in telesno bolezen ter si s predlaganimi afirmacijami pomagate spremeniti svoje misli, čustvene odzive in prepričanja. Pomembno je, da o alternativnem zdravljenju razmišljate odprto, saj vam bo lahko le na takšen način knjiga v navdih in rešitev.

Možgani, depresija in kognitivne težave

Schulz predstavi svoj pogled na to, kako so možgani povezani z žalostjo in depresijo. Depresijo namreč razloži, kot okvarjen tok žalosti v možganih in telesih oseb. Morda poznate rek, da je depresija navznoter usmerjena jeza, ki se izraža kot sovraštvo do sebe.

“Depresija pravzaprav pomeni preveč žalosti in jeze ter premalo ljubezni in veselja.” Mona Lisa Schulz

V tem delu vas bo nagovorila tudi Louise L. Hay, ki piše o spoštovanju in ljubeči skrbi za neverjetni čudež, kar ste vi, jaz in vsi mi. S preprostim nasvetom, da se imejte radi takšne, kakršni ste.

Bistveni poglavji knjige sta 4. poglavje: Možgani in učni slog in 5. poglavje Spomin. Govorita predvsem o kognitivnih motnjah ter o tem, kaj je demenca.

Ali imam Alzheimerjevo bolezen?

V poglavju Spomin boste našli veliko informacij na temo Alzheimerjeve bolezni in drugih oblik demence, normalnega staranja, dednosti bolezni, motenj spomina ter prehranskih dopolnil – vitaminih in mineralih, ki vplivajo na nemoteno delovanje možganov. Zapisane informacije so vsekakor zelo uporabne.

Kako torej zavarovati možgane pred demenco?

Mona Lisa Schulz svetuje, da je nujno, da se vsak posameznik sooči s svojo depresijo, žalostjo in izgubami. Dolgotrajna depresija in izločanje kortizola, ki ga izzove, lahko slabo vpliva na spominska vezja v možganih.

Uredite svoje spalne navade, med spanjem morate biti čim večkrat v fazi REM.

Predlaga jemanje Acetil-L-karnitina, antioksidanta, ki varuje možganske celice pred odmiranjem. Primeren tudi za osebe, ki že imajo blago do zmerno obliko Alzheimerjeve bolezni.

Ključni so tudi folna kislina, vitamin B6 in B12. Lahko ublažijo krčenje volumna možganov, predvsem tistih področij, povezanih s spominom, ki se običajno krčijo pri Alzheimerjevi bolezni.

Pa Sibirski ginseng, Ginko biloba, omega-3 maščobe, cink, selen … In še veliko drugih nasvetov boste našli v knjigi, tako s področja prehranskih dopolnil kot zdravil in alternativnih metod.

“Ustvarjam svoje lastne izkušnje. Ko imam rad druge in sebe ter cenim tako njih kot sebe, postajajo moja izkustva vse boljša.” Louise L. Hay

Avtor : eDemenca