Babica Marica razmišlja drugače – Otroška knjiga

16,99

 

Babica Marica razmišlja drugače je ganljiva zgodba o spremembah, ki jih doživlja družina ob srečanju z demenco.

 

V zgodbi so skrita pomembna vprašanja o starosti, bolezni, družini, prijateljstvu in ljubezni, ki nam daje moč in pogum, da se spoprimemo s spremembami, ki jih bolezen prinaša v družino.

 

Srčnost in potrpežljivost Ane, vnukinje babice Marice, vas bo povabila v otroški svet, ki je večkrat prezrt in spregledan, ko se soočamo z boleznijo v družini.

 

Format: 22 cm x 22 cm
Obseg: 20 strani + vezna lista + trda platnica
Natisnjeno in izdelano v EU / Slovenija
Cena vključuje DDV

 

Prvih 50 naročil prejme brezplačno poštnino.

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Pripoved deklice Ane, glavne junakinje, je prežeta z ljubeznijo, zato to pomembno in še kako aktualno temo na lahkoten način približa tako otroku kot staršem in je hkrati čudovito izhodišče za pogovor o otrokovih občutkih, ki se porajajo s spreminjanjem družinskih odnosov.

 

Trenutno je v Sloveniji približno 32.000 oseb z demenco, število obolelih pa iz dneva v dan narašča. Tako tema hitro postaja vse bolj aktualna, tako na dnevni ravni kot tudi v otroški literaturi, saj se spremembe, ki bolezen spremljajo, tako ali drugače dotaknejo prav vseh družinskih članov.

 

Ob zahtevni skrbi za starostnika se včasih pripeti, da spregledamo otroško videnje in doživljanje sveta. Navdihujoči knjižni junaki pa hitro postanejo otrokovi prijatelji. Deklica Ana bo s svojim pogumom, ljubeznijo in vedrino navdušila vnuke in vnukinje … in starše.

Mnenje

 

Knjiga babica Marica mi je zelo všeč, saj na preprost in obenem zanimiv način predstavi demenco. Ker je demence zadnje čase vedno več je pomembno, da izberemo način, kako jo predstaviti otrokom. Pri tem se mi zdi knjiga odličen pripomoček, saj lahko z njeno pomočjo demenco razumejo tudi otroci. Knjiga je čudovito dopolnjena z ilustracijami Andreje Karbe, kar da knjigi še dodatno vrednost. Knjigo bi priporočala vsem, ki se v družini srečujejo z demenco, saj lahko preko nje razložijo otroku, zakaj se njihovi stari starši vedejo nekoliko drugače.

 

Vzgojiteljica Metka Lajh – Vrtec Studenci Maribor