Alternativna metoda, ki temelji na zdravljenju s fizikalnimi valovi oziroma človeku lastnimi nihanji, je bioresonanca. Terapija lahko vpliva na vzroke, ki povzročajo bolezen, in ponovno vzpostavi samozdravilne moči telesa. Bioresonanco sta leta 1977 v Nemčiji vpeljala scientolog Franz Morell in inženir Erich Rasche.

O tem, kaj je bioresonanca in kako lahko pomaga starejšim ter osebam z demenco, smo se pogovarjali s Tatjano Rožaj Drobnič, univ. dipl. iur., zdravilko in celostno bioresonančno terapevtko, ki je svoje znanje ter izobrazbo pridobila v Nemčiji. Zaupanje in pošten odnos do dela in pacientov je njena prioriteta.

 

Kaj je bioresonanca in kako deluje?

Bioresonanca je alternativna, celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k iskanju vzrokov in spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa. Povezuje znanje s področja medicine, tradicionalne kitajske medicine in kvantne fizike. Slednja dokazuje, da ima vsaka snov, poleg svoje kemijske sestave, tudi fizikalno informacijo v obliki spektra različnih frekvenc. Ta šibka, zelo različna nihanja nadzorujejo procese v naših telesih. Celice, tkiva in organi imajo svoja specifična nihanja, ki so medsebojno povezana in vplivajo drug na drugega. Vse je v nihanju. Zemlja niha, organizmi nihajo, človek niha, organi nihajo. Pljuča nihajo drugače kot jetra ali želodec, obolelo tkivo niha drugače kot zdravo. Prav tako oddajajo signale tudi bakterije, virusi, paraziti in toksini.

Vse žive celice oddajajo in sprejemajo elektromagnetna nihanja in med seboj komunicirajo. V zdravem telesu komunikacija poteka neovirano in vsak del telesa pravilno opravlja svojo nalogo. Vplivi stresa, toksinov, bakterij, virusov lahko ovirajo ali celo prekinejo medcelično komunikacijo, kar povzroči nepravilno delovanje celic. To se sprva kaže v obliki nejasnih motenj, preobčutljivosti, kronične utrujenosti, kasneje pa kot organske spremembe z različnimi simptomi, ki se običajno pojavijo tam, kjer je bilo telo že prej šibkejše.

Vsak človek ima svojo specifično sliko nihanj. Ta slika daje informacijo o zdravju ali bolezni. Fiziološka, harmonična nihanja so značilna za zdravega posameznika, patološka, bolezenska, neharmonična nihanja pa označujejo bolnika.

Kakšno napravo uporabljate pri bioresonanci?

Bioresonančni aparat je moderna naprava, ki beleži pacientova nihanja in jih loči na zdrava in bolezenska nihanja. Tako lahko bolezenska, motilna nihanja oslabimo ali izničimo, zdrava nihanja pa terapevtsko okrepimo in tako normaliziramo presnovne procese v organizmu. Telo sprejme terapevtski signal ter se odzove s spremembo nihanja, kar aparat ponovno zabeleži. Bioresonančna naprava je torej nekakšna zbirka frekvenc, oblikovanih v zdravilne programe, ki jih uporabimo glede na simptomatiko.

Pri delu uporabljam tudi informacije v ampulah, s pomočjo katerih ugotavljam, kateri organi so najbolj obremenjeni in testiram prisotnost različnih snovi v telesu. V ampulah so informacije posameznih organov, tkiv, celic, patogenih organizmov, alergenov, pesticidov, težkih kovin, imunskih celic, cepiv, hormonov, toksinov, infekcij, morebitna žarišča itd.

Prisotnost ugotavlja bioresonančni terapevt z biotenzorjem, ki je nekakšne vrste nihalo v obliki antene. Če je v človekovem polju enako nihanje kot ga pošiljamo preko bioresonančne naprave, se nihanji ujameta in pride do resonance. Na ta način najdemo različne bremenitve v telesu ter jih ustrezno terapiramo.

Za koga je bioresonanca primerna, so kakšne omejitve?

Bioresonanca je primerna za vsakogar, tudi za dojenčke, otroke, mladostnike, odrasle osebe in starostnike. Ni pa priporočljiva za ljudi s srčnim spodbujevalnikom.

Kdo lahko izvaja bioresonančne terapije?

Bioresonančne terapije lahko izvaja samo ustrezno strokovno usposobljen bioresonančni terapevt, ki ima zahtevana znanja v skladu z Zakonom o zdravilstvu ter dovoljenje za delo in licenco Ministrstva za zdravje.

Kakšni so dokazani učinki bioresonance?

Učinkovitost dokazujejo številni uporabniki, ki zaupajo tej metodi, tudi v Sloveniji zdaj že več kot dvajset let. Cilj bioresonančne terapije je telesu posredovati “zdravilni impulz” in ga s tem podpirati pri zdravljenju. Ta metoda torej ni usmerjena na preprečevanje simptomov, temveč odkriva vzroke bolezni in pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Kaj vse vpliva na uspešnost bioresonančne terapije?

Sodelovanje pacienta je pri bioresonančni terapiji zelo pomembno. Potrebno je piti mnogo čiste vode, uživati polnovredno hrano, omogočiti telesu zadosti gibanja in spanja. Med celotnim obdobjem terapiranja, kakor tudi kasneje, se je priporočljivo odpovedati svinjini, ki močno obremenjuje limfni sistem; prav tako uživanju enostavnih sladkorjev.

Ali bioresonanca boli?

Bioresonančno testiranje in terapije so neinvazivne, potekajo brez vsake bolečine. Vsaka terapija je popolnoma individualna, prilagojena trenutnemu stanju in potrebam organizma. Pacient se udobno namesti na stolu poleg bioresonančnega aparata ter drži v roki elektrode, terapevt pa računalniško nastavi različne terapevtske programe.

Bioresonančna terapija je neboleča in brez stranskih učinkov. Lahko pa pride med in po terapiji do različnih reakcij, ki pa so samo odraz dobrega odziva na terapijo. To je lahko: začetna detox reakcija kot začasno poslabšanje simptomov, povečano izločanje sluzi ali pa občutek utrujenosti, toplote, potenje, izboljšanje razpoloženja. Nekateri ljudje ne čutijo ničesar.

Na kakšen način se odkriva nevrodegenerativne bolezni z bioresonanco?

Nevrodegenerativne bolezni se z bioresonanco odkriva enako kot druga bolezenska stanja in sicer s pomočjo ampul, kjer so informacije zdravih tkiv možganov ter živčevja kot celote ali posameznih delov. Če pri testiranju ugotovimo odklon od zdrave frekvence možganov, to nakazuje na patološko spremembo oziroma motnjo v delovanju.

Ali lahko bioresonanca pozitivno vpliva tudi na motnje pri spanju, kroničnih glavobolih, slabšem spominu?

Bioresonanca je primerna za vsa bolezenska stanja ali samo slabše počutje. Harmoničen pretok energije v telesu pomeni zdravje, saj je organizem s svojimi regulacijskimi mehanizmi sposoben ohranjati ravnovesje. Če se ravnovesje poruši, se razvije bolezen. Bistvo dobrega počutja je torej v ravnovesju in bioresonanca je oblika regulacijske terapije, torej terapije, ki vrača ravnovesje, kar ugodno vpliva na spanje, bolečino in stres.

Na kakšen način lahko bioresonanca pomaga osebi z diagnozo ene od demenc?

Bioresonanca obravnava telo kot celoto, saj je naš organizem neločljiva celota. Sprašujemo se, kaj v celem telesu je narobe, da se pojavljajo znaki demence, saj simptomi običajno niso tam, kjer so vzroki. Telo reagira na vse kot celota in nobena bolezen ni lokalna. Testiramo torej vse organe in ugotavljamo bremenitve, ki so pripeljale do diagnoze.

Kako poteka terapija pri demenci? Ali je zdravljenje dolgotrajno?

Po začetnem pogovoru in testiranju naredimo terapevtski načrt, ki je vedno individualen in prilagojen posamezniku. Torej začnemo z odpravo terapevtskih blokad, kot so morebitni paraziti, glivice, virusi, bakterije, kronična vnetja. Najpomembnejši del pa je vsekakor faza razstrupljanja, ki sledi, ko so izločevalni organi sposobni se spoprijeti z odstranjevanjem toksinov iz telesa, s poudarkom na aluminiju, ki najbolj moti delovanje živčevja.

Terapije niso pogoste, saj mora imeti telo dovolj časa za regeneracijo. Seveda sta dolžina in učinek zdravljenja zelo odvisna od napredovanja bolezni. Terapije zajemajo tudi priporočila glede prehrane in uživanja prehranskih dopolnil. Del vsake terapije je tudi pogovor.

Ali lahko bioresonanca pomaga tudi preobremenjenim svojcem, ki vsakodnevno skrbijo za osebo z demenco?

Kot celostna bioresonančna terapevtka dajem velik poudarek vzpodbujanju pozitivnih misli z Bachovimi cvetnimi esencami, energijski harmonizaciji čaker ter frekvenčni podpori čustvenih stanj veselja, sreče, ljubezni, poguma, ponosa, miru ali pa zmanjševanju občutka strahu, jeze, apatije in žalosti.

Kakšne preventivne dejavnike priporočate pri nevrodegenerativnih boleznih?

Pri nevrodegenerativnih boleznih je preventiva ključnega pomena.

Polnovredna prehrana, brez aditivov in konzervansov, skrb za redno izločanje težkih kovin iz telesa, zadosten vnos vseh potrebnih vitaminov in mineralov, preventivni pregledi glede prisotnosti patogenih organizmov v telesu ter posledično zmanjšanje kroničnih vnetij so prvi pogoj za zdravo živčevje. Živčevje je namreč izredno občutljiv organ in hitro zazna neravnovesje v telesu, kar se lahko kaže v spremenjenem obnašanju ali počutju. Paraziti, na primer, izločajo zelo strupene presnovke, ki so toksični posebej za živčevje.

Kje lahko zainteresirani preberejo več o vašem delu in kako lahko z vami navežejo stik?

Več o bioresonanci si lahko ogledate na moji spletni strani, kontaktirate me lahko tudi po telefonu 064 264 505 ali na e-mail bioresonanca@gmx.net.

Avtor : eDemenca