POGOJI RABE SPLETNE STRANI EDEMENCA – UPORABA PIŠKOTKOV

Dobrodošli na spletnem mestu www.edemenca.si. Z obiskom potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe spletnega mesta in jih v celoti sprejemate.

Na spletni strani eDemenca uporablja sistem predhodne odobritve uporabe piškotkov z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov. S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.

Lastnik spletnega mesta eDemenca, si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta. Namen Politike zasebnosti in varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov spletne strani z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani eDemence ter pravicami uporabnikov na tem področju.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani eDemence z namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše vprašanje in pošljemo novice o novostih v Sloveniji. Vaših podatkov za druge namene ne bomo obdelovali in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Vrste informacij, ki jih eDemenca zbira o uporabnikih, lahko vključujejo informacije o uporabniku:
-ime in priimek ter naslov,
-e-poštni naslov, ki ga uporabnik vpiše,
-telefonska številka v kolikor jo uporabnik vpiše,
-informacije o računalniku oz. mobilni napravi (npr. naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave),
-informacije o tem, kako uporabnik uporablja našo spletno stran (npr. katere strani si je uporabnik ogledal, čas, ko si jih je ogledal, in na kaj je kliknil).

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja in sodelovanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

eDemenca, uporabnikom, katerih osebne podatke je pridobila na podlagi njihovega soglasja, zagotavlja naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem njihovnih osebnih podatkov:
-pravico do dostopa do podatkov,
-pravico do popravka,
-pravico do izbrisa,
-pravico do omejitve obdelave,
-pravico do ugovora.

Vsa vprašanja in morebitne zahteve v zvezi s pravicami in hranitvijo osebnih podatkov uporabnikov spletne strani eDemenca nam posredujte na edemenca@gmail.com.

ZAŠČITA ZNAMKE EDEMENCA

Znamka eDemenca na spletnem mestu je zaščitena. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta. V kolikor bi radi uporabili lastnino spletne strani www.edemenca.si, nam posredujte zahtevo in namenskost o uporabi na: edemenca@gmail.com.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Vsa besedila, slike in ostale vsebine eDemence, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik spletnega mesta ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.

Intelektualna lastnina na spletnem mestu www.edemenca.si, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s tega spletnega mesta ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta, razen novic s pripadajočim foto- in video materialom, ki so namenjene prav javnim objavam.

PIŠKOTKI IN NJIHOVA UPORABA

Spletno mesto eDemenca uporablja piškotke, ki obiskovalcu ali uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da jih ob naslednjem obisku naše spletne strani ni več potrebno vnašati.

Uporaba piškotkov je ustaljen postopek na večini spletnih straneh. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotkov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotkov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom boljše izkušnje posameznega uporabnika. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Elementi v lokalni shrambi nimajo časovne omejitve.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove želje, zanimanja in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijazno uporabniku.

Vsak uporabnik ima popoln nadzor nad piškotki in se lahko sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Na spletni strani uporabnikom ponujamo možnost, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Pri tem opozarjamo, da njihova izključitev lahko privede do morebitnih težav s stranjo. Da bi zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo in optimalno delovanje naših spletnih strani, uporabnikom priporočamo, da piškotke sprejmejo. Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

GOOGLE ANALITIKA

Spletna stran eDemenca uporablja Google Analytics, ki ga upravlja Google, Inc., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Google Analytics uporablja piškotke s katerimi je mogoče analizirati kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Podatke o uporabi, ki piškotek generira, vključno z uporabnikovim IP naslovom, so posredovani podjetju Google in se hranijo v ZDA. Google uporablja te podatke z nameno analize uporabe spletne strani. Na podlagi teh podatkov pripravi poročila o uporabi. Google lahko posreduje zbrane podatke tretjim osebam v kolikor je to zakonsko zahtevano ali v premerih, ko tretje osebe obdelujejo podatke za podjetje Google. Google ne povezuje zbranih podatkov z uporabnikovim IP naslovom, kar zagotavlja, da so podatki povsem anonimni. Piškotki storitve Google Analytics so shranjeni na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da svojo spletno stran približamo interesom in potrebam uporabnikov.

Ta Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov velja od marca 2018.