Akcija!

Skrivnost, imenovana Alzheimer – Priročnik

27,80 22,00

Alzheimerjeva bolezen se običajno prikrade v vsakdanje življenje posameznika, družine in svojcev nepričakovano.

 

Kasneje pa se porodi še množica vprašanj:

– Kaj sploh je Alzheimer?

– Kako bo potekala bolezen?

– Kakšne spremembe in simptomi bodo prisotni?

– Kako na novo urediti življenje osebe z demenco?

– Kako zaščititi osebo in njeno premoženje?

– Kako kot družina prispevati svoj delež ter se čim bolj uspešno pripraviti in prilagoditi na spremembe, ki bodo sledile?

 

Marie Gendron, avtorica knjige Skrivnost, imenovana Alzheimer, na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj z natančnimi in jasnimi razlagami ponuja odgovore na vsa ta vprašanja.

 

Format: 160×230 mm
Obseg: 280 strani
Založba: Založba Chiara
Cena vključuje DDV

 

Brezplačna poštnina!

Na zalogi

Kategorija:

Opis

PRVI DEL

 

V prvem delu avtorica pojasni in opisuje Alzheimerjevo bolezen ter odnose, ki se ob sami bolezni spremenijo in v družini ustvarijo na novo. Spregovori o žalosti in žalovanju svojcev, pa tudi same osebe z demenco, ki izgubi brezskrbno starost in privilegije upokojitve.

Izrednega pomena za svojce oseb z demenco je poglavje o pomoči. Kako in kdaj prositi za pomoč, na kakšen način sprejeti tujca v lasten dom in družinsko življenje ter o čem je pomembno razmisliti, preden zaprosimo za pomoč.

Vsaka tema je podprta s praktičnimi primeri osebnih izkušenj, tako da se vsakdo lahko hitro poistoveti,razume in začuti pomen teme.

 

 

DRUGI DEL

 

Drugi del knjige je namenjen najbolj pogostim vprašanjem o Alzheimerjevi bolezni, ki jih je sama prejela skozi leta svojega dela z osebami z Alzheimerjevo boleznijo in njihovimi svojci. Knjiga vsebuje kar 128 koristnih in dragocenih vprašanj in odgovorov.

Vprašanja se navezujejo na splošne informacije o Alzheimerjevi bolezni, ki se prepletajo z osebnimi vprašanji svojcev (stiske, čustva, problemi skupnega življenja in negovanja osebe z demenco). Pouči in razmišlja pa tudi o bistvenih temah, kot so: dom starejših občanov, zaščita premoženja osebe z demenco in skrbništvo nad odraslo osebo.

 

O knjigi

 

“Knjiga nudi odličen vpogled v vzroke in potek te bolezni, predvsem pa poudarja ustrezen, človeški odnos do oseb, ki jih je Alzheimerjeva bolezen prizadela.”

Prof. dr. Peter Pregelj, dr.med.

 

“V knjigi ne boste našli enoznačnih odgovorov, kot ja in ne. Našli boste pot, ki jo nato spremenite v svojo pot, svojo zgodbo.”

Mag. Nataša Zalokar, univ.dipl.soc. – direktorica Doma upokojencev Domžale.