Neznanec v ogledalu – Priročnik

23,00

Priročnik Neznanec v ogledalu avtorja Camerona J. Campa je namenjen reševanju težav, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo in sorodnimi motnjami.

 

Pristop temelji na metodi montessori za starejše in osebe z demenco. Osebe z demenco namreč še dolgo skozi potek bolezni ohranjajo določene spretnosti in sposobnosti. Če jih znamo primerno izkoristiti, lahko bistveno izboljšamo kakovost življenja osebe z demenco in tudi vseh ljudi okrog nje.

 

Format: 135 x 210 mm
Obseg: 236 strani
Založba: Založba Celjska Mohorjeva družba
Cena vključuje DDV

 

Brezplačna poštnina!

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Knjiga je prava enciklopedija koristnih, kulturno raznovrstnih strategij, primernih za splošno javnost, svojce oseb z demenco, strokovne delavce iz različnih okolij in področij zdravstvene nege, vključno z zaposlenimi v ustanovah za dolgotrajno oskrbo, dnevnih centrih za starejše in družinskimi oskrbovalci. Knjiga se kar sama ponuja kot učni priročnik za uporabo vedenjske metodologije na prijazen, spoštljiv način, ki lahko pomaga tudi v najbolj izzivov polnih situacijah ali ob izteku življenja.

 

To je knjiga resničnih zgodb. Zgodbe si ljudje najbolj zapomnimo. V zgodbah v tej knjigi so predstavljena praktična spoznanja, nasveti in ideje za spopadanje z izzivi, ki jih predstavlja in prinese vsakodnevna skrb za osebo z demenco.

 

O knjigi

 

“Avtor je v knjigi zelo konkreten, saj to pri vsakodnevnem stiku z ljudmi, ki imajo demenco, tudi najbolj potrebujemo. Eden pomembnejših poudarkov, na katerega radi pozabljamo, je, da ljudje z demenco kljub svoji bolezni vendarle ohranjajo nekatere sposobnosti in spretnosti.”

Sara Črepinšek, dipl. delovna terapevtka – Inštruktorica Montessori Inspired Lifestyle – Dom sv. Jožef, Celje