Naravne rešitve za bolečine – Priročnik

29,90

 

Ali je rešitev za bolečino na voljo res samo v protibolečinskih zdravilih?

Ali obstaja drugačna, manj tvegana, naravna rešitev?

 

Ste vedeli:

  • da sta arnika in lovor po svojih protibolečinskih močeh primerljiva z nesteroidnimi antirevmatiki?
  • da kakovostni gabezovi pripravki v številnih kliničnih študijah dokazujejo, da so močnejši od protibolečinskih mazil, ki vsebujejo učinkovino diklofenak (Voltaren, Naklofen …)?
  • da vrbova skorja deluje sicer malo bolj počasi, vendar doseže enake učinke kot sintezna acetilsalicilna kislina, pri tem pa je veliko bolj nežna do želodca?
  • da šentjanževka odlično pomaga pri vnetih živcih, kot je ishiadični?

 

Seznam rastlin, ki zmanjšujejo našo občutljivost na bolečine ter delujejo protibolečinsko in protivnetno, je zelo dolg in obetaven.

 

Format: 190 x 245 mm
Obseg: 240 barvnih strani
Založba: Jasno in glasno, d.o.o.
Cena vključuje DDV

 

Brezplačna poštnina!

Na zalogi

Kategorija:

Opis

V zadnjih desetih letih se je poraba analgetikov v Sloveniji povečala za kar 53 %. Med desetimi najbolj pogosto predpisanimi zdravili v letu 2016 pa je bilo kar 5 protibolečinskih zdravil.

 

Vse več protibolečinskih sredstev predpisujejo zdravniki splošne prakse, brez specifičnega poznavanja tega področja, zato se dogaja, da se predpisuje tudi premočna ali neustrezno izbrana zdravila.

 

Seznam rastlin, ki zmanjšujejo našo občutljivost na bolečine ter delujejo protibolečinsko in protivnetno, je zelo dolg in obetaven. Če jih znamo pravilno uporabiti, lahko močno zmanjšamo uporabo bolj tveganih zdravil. Tudi druge naravne metode so nam lahko v veliko pomoč. Obkladki, masaže, termalne vode, funkcionalna hranila zmorejo veliko več, kot si mislite, le pravilno jih je treba izbrati in uporabiti.

 

O avtorjih

 

Adriana Dolinar

 

Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka, predavateljica za strokovno in laično javnost, avtorica številnih člankov o preverjenih naravnih in celostnih rešitvah različnih težav človeka in živali ter soavtorica priročnikov projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

 

Anita Lopojda

 

Anita Lopojda je od malih nog preživljala poletja na podeželju v kamniti Dalmaciji. Povezanost z naravo in živalmi jo spremlja skozi vse življenje. Predvsem zanimanje za zdravilne rastline, kar pomeni stalno učenje in poglabljanje znanja o zdravilnih učinkovinah rastlin kot podpori k boljšemu zdravju. Raziskuje in proučuje tudi področje aromaterapije.

 

Martina Zupančič

 

Martina Zupančič je dr. med. spec. anesteziologije z reanimatologijo

 

Sanja Lončar

 

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave, s katerimi se človek danes srečuje.