Dobro jutro demenca – Priročnik

19,00

Avtorica Florjana Von Pilpach je priročnik napisana z mislijo na svojce oseb z demenco, vseeno pa je namenjen vsem, ki bi radi izvedeli kaj več o demenci.

 

Priročnik je vsebinsko bogat in razdeljen na več delov – izvedeli boste, kaj je demenca, opisane so različne oblike demence, faze poteka bolezni (in kaj pričakovati v vsaki fazi bolezni), kako bolj uspešno komunicirati, ter kakšne aktivnosti so primerne za osebe z demenco.

 

Vsebina je podana enostavno, zaradi česar je priročnik, primeren za vsakogar, ki bi rad izvedel, kaj več o demenci in načinih, kako lahko bolj uspešno sodeluje in živi z osebo z demenco.

 

Izredno uporaben pa je tudi zadnji del knjige, ki je sestavljen iz resničnih primerov (življenjskih zgodb) oseb, s katerimi se je pri svojem delu srečala avtorica knjige.

 

Obseg: 118 strani
Založba: Založba Primus
Cena vključuje DDV

 

Brezplačna poštnina!

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Florjana Von Pilpach se je rodila v Trbovljah. Po končani srednji šoli za medicinske sestre je nadaljevala študij na Fakulteti za zdravstvo v Ljubljani, smer delovna terapija. Zaposlena je v Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana kot diplomirana delovna terapevtka. Za dodatna znanja je končala tudi mag. študij na Fakulteti za socialno delo, področje duševno zdravje v skupnosti.

 

Vso službeno pot se ukvarja z osebami z demenco in svetuje njihovim svojcem. Predvsem je pri obolelih usmerjena v izboljšanje ali ohranjanje funkcioniranja v določenem okolju, z željo in ciljem, da bi osebe z demenco lahko še dolgo samostojno živele.

 

“Lahko ostaneš brez vsega, toda spominov ti ne more vzeti nihče …” Florjana Von Pilpach