Bolj star, bolj živ – Knjiga

22,00

Kako se radostno starati?

 

Kako se lahko postaramo bolje in se ob tem tudi čudovito počutimo. Radostna knjiga, ki poživlja željo po življenju in razbija mite o staranju. Knjiga nas nagovarja k premisleku o vsem – vse od izobraževanja, do zdravstva in dela, do kreativnosti, medsebojnih odnosov in politike.

 

V knjigi spoznamo babico, ki je iz umazanega okrožja Libanona ustvarila čisto okolico z lastnim zgledom zbiranja in ločevanja ter recikliranja odpadkov, številne športnike, aktivne še pri stotih letih, odlične umetnike, znanstvenike, starejše izredno zaželene fotomodele …

 

Navdihujoče branje, ki nam pomaga razumeti, in sprejeti starost, staranje in tretje življenjsko obdobje vsakega človeka.

 

“Ko se staramo, postajamo bolj sami svoji. Pridemo do lastnega jedra, lastnega bistva, resnice o tem, kdo smo. Ljudje se nenehno spreminjamo in z leti smo le bliže pravi zrelosti.” pravi avtor knjige Bolj star, bolj živ Carl Honoré.

 

Obseg: 248 strani
Založba: Založba Chiara
Cena vključuje DDV

 

Brezplačna poštnina!

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Carl Honoré o tem, kaj si želi spodbuditi pri bralcih svoje knjige:

 

“Da bodo staranje zagledali v povsem novi luči. Da se bodo premaknili od strahu do neke vrste razumevanja in optimizma, ki jim bosta pomagala izkoristiti življenje do same polnosti, pri vsaki starosti. Pravi izziv s katerim se soočamo ni staranje, ampak diskriminacija proti starosti. Moje prve tri knjige so uspele porušiti mit, da je hitreje vedno tudi bolje. Bolj star, bolj živ pa ruši mit, da je mlajše vedno tudi boljše. Prav tako upam, da bom zanetil širše javne razprave o odnosu do staranja. Če naj bi vsi imeli enake možnosti za boljše staranje, potem moramo na novo napisati pravila za vsa področja življenja, od delovnega mesta in izobraževanja, do kreativnosti in vseh socialnih služb ter zdravstva.”

 

O knjigi

 

Manca Košir je k slovenskemu prevodu knjige Bolj star, bolj nor zapisala iskriv uvodnik, v katerem se najbolj od vsega veseli, da je glas o gibanju zoper predsodkom o staranju z veliko zaostanka vendarle prispel tudi v Slovenijo.

 

“Razlogov za optimizem je veliko, če le želimo delati to, kar pripomore h kakovosti življenja v poznih letih: trenirati možgane in telo! Jesti uravnoteženo hrano, piti zmerno in ne kaditi, se čim bolj izogibati stresu. Predvsem pa negovati pozitiven pogled na svet in na staranje, kar nam podaljšuje življenje za vrsto let, ugotavlja sodobna nevroznanost. Pa gojiti humor in se smejati, najbolje na svoj račun.” Manca Košir